Ministrul Agriculturii Petre Daea a deschis, duminică, cea de-a XVI-a ediţie a Târgului „Toamna Buzoiană”, ocazie cu care a cumpărat produse de la aproape toţi comercianţii prezenţi în prima zi a târgului de produse agricole afirmă news.ro.Ministrul Petre Daea a ajuns în cursul dimineţii la Buzău şi a mers direct la Banca de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău, instituţie înfiinţată în 2019 pe finalul mandatului precedent al ministrului, unde a vrut să vadă ce s-a făcut în ultimii trei ani.

„Am fost la programul meu de suflet şi al domnului primar, la Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru că atunci când ne-am apucat de acest program ne-am gândit la viitorul lui iar aceste obiectiv este unul foarte important pentru viitorul agriculturii româneşti. Aici au avut parte de o întrerupere care a costat de-a lungul vremii pierzând cadenţa realizărilor dar şi posibilitatea de a atrage aici noi cercetători. M-am bucurat însă să văd că după exact trei ani o altă faţă, un câmp de cercetare şi dragoste faţă de meserie şi de plante. Este un obiectiv pe care trebuie să îl împlinim, azi mi-am notat nevoile iar mâine ajung la minister şi le pun în mişcare să nu pierdem timpul. Au nevoie să le dăm banii pentru a putea face un complex de cercetare cum se cuvine şi de câţi bani vor avea nevoie atât le vom da şi mai au nevoie să le mărim organigrama”, a spus Petre Daea.

După orele prânzului ministrul Agriculturii însoţit de primarul Constantin Toma au ajuns în Târgul „Toamna Buzoiană” pe care l-au vizitat la pas ignorând programul conform căruia deschiderea oficială a evenimentului ar fi trebuit să aibă loc la orele 13.00.

Daea a vizitat însoţit de primarul Buzăului şi de directorul Direcţiei Agricole Buzău toate standurile producătorilor de unde nu a plecat cu mâna goală dar a refuzat categoric orice „atenţie”, susţinând că vrea să plătească pentru absolut tot ceea ce a ales să ia de pe tarabe.

Astfel, ministrul Agriculturii a cumpărat mai multe kilograme de usturoi dat fiind numărul mare de producători pentru care a scos din buzunar 15 sau 20 de lei pentru un kilogram, dar şi roşii cu 5 lei kilogramul, ardei kapi la 8 lei kilogramul, miere şi alte specialităţi apicole inclusiv un fagure pentru care a plătit 150 lei, mere roşii la 4 lei kilogramul, brânză la 45 lei kilogramul, cârnaţi de Pleşcoi la 37 lei kilogramul, pastramă de oaie 45 lei, sirop, tuică, vin sau pepeni dar şi o lingură mare de lemn pentru care a plătit 30 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.