Știi care este riscul la care te expun bolile cardiovasculare în următorii 10 ani? Simptomatologia “tăcută” a acestor afecțiuni poate masca consecințe foarte grave pentru sănătate. Comunitatea de farmacii Alphega își dorește să crească gradul de conștientizare privind riscul de mortalitate asociat bolilor cardiovasculare și vă pune la dispoziție un test online gratuit care stabilește un astfel de parametru.

Chestionarul este un instrument dezvoltat ca parte din campania de informare și educare privind bolile cardiovasculare„Luptă pentru inima ta!”, care se desfășoară în farmaciile Alphega până la finalul lunii august.

Testul este disponibil pe pagina campaniei „Luptă pentru inima ta!”. Este foarte ușor și rapid de parcurs. Acesta stabilește riscul la care sunt expuse persoanele cu boli cardiovasculare în următorii zece ani în funcție de șase factori: sex, vârstă, patologii preexistente, statut fumător, valoare tensiune arterială și colesterol total.

Chestionarul a fost dezvoltat pe baza graficului SCORE (Systematic Coronary Risk Evaluation) publicat de Societatea Europeană de Cardiologie, instrument utilizat de medicii cardiologi la nivel european pentru evaluarea pacienților.

După completarea datelor, utilizatorii vor primi rezultatul testului pe adresa de email împreună cu o serie de recomandări adaptate gradului de risc calculat: scăzut, moderat, înalt și foarte înalt. Recomandările vizează cinci arii cu implicații în prevenția și gestionarea bolilor cardiovasculare: activitatea fizică, alimentația, managementul greutății, monitorizarea tensiunii arteriale și a colesterolului.

Completarea chestionarului reprezintă un prim pas care să determine persoanele cu grad moderat și înalt de risc să se adreseze medicului cardiolog în vederea diagnosticării și managerierii afecțiunilor de tip cardiovascular.

Odată cu rezultatul la test, utilizatorii vor primi și o broșură informativă privind bolile cardiovasculare în contextul pandemiei de COVID-19, dat fiind că acești pacienți sunt mai vulnerabili în a dezvolta forme grave ale infecției cu virusul SARS-CoV-2. Materialul este realizat pentru a facilita o înțelegere mai bună a modului în care infecția afectează sistemul cardiovascular, recunoașterea manifestărilor, inventarierea măsurilor generale de protecție și sumarizarea regulilor unui stil de viață sănătos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.