Primarul Buzăului a anunțat că, din vara aceasta, ștrandul din Parcul Tineretului se va desființa. În locul acestuia vor apărea o sală polivalentă și un bazin olimpic de înot. Obiectivele sunt incluse într-un proiect mai amplu, cu fonduri europene, dar și guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții.

„Ștrandul din Parcul Tineretului nu se va mai deschide pentru că acea suprafață este depusă deja la Compania Națională de Investiții. Exact pe locul ștrandului va fi construită o sală multifuncțională a sporturilor, cu 4.000 de locuri. Acum, se lucrează la ultimele documente pentru bazinul olimpic, care va fi în imediata apropiere a sălii polivalente, ceea ce nu va fi deloc rău pentru Buzău”, a declarat primarul Constantin Toma.

Totodată, edilul-șef al Buzăului precizează că Parcul Tineretului se va extinde până în zona centurii de est a Buzăului. La finalizarea lucrărilor, noua sală de sport și bazinul olimpic vor fi practic în mijlocul unui imens parc.

Potrivit proiectului în valoare de 19 milioane de lei, noul parc va cuprinde o pădure de 20 de hectare, dar și un lac pe o suprafață de 15 hectare. Tot aici va apărea și un imens parc de joacă pentru copii, care va avea și un atelier de grădinărit pentru elevii din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.