O alunecare de teren care afectează deja o porțiune de 30 de metri din drumul județean 203K, pe raza satului Bâsca Rozilei, ar putea izola peste 4.000 de locuitori din satele comunei Gura Teghii. Reprezentanții Consiliului Județean Buzău spun că obiectivul este în evaluare, etapă necesară pentru obținerea finanțării.

Chiar dacă alunecările au fost semnalate la începutul lunii ianuarie 2021, pare că autoritățile Buzăului intervin mai lent decât avansează surparea carosabilului, din cauza căreia traficul a fost restrâns deja la o singură bandă de mers.

”Alunecările de teren au fost observate la începutul anului 2021, în ianuarie, pe drumul județean care trece prin Bâsca Rozilei (203K) spre Gura Teghii. Aceste probleme au fost semnalate către autoritățile locale dar s-au mulțumit să pună parapeți pentru îngustarea drumului și nu se știe dacă și când vor începe lucrările de consolidare, dar alunecarile au avansat”, susține Ionuț, un localnic din Gura Teghii.

Surparea care avansează rapid după fiecare ploaie mai consistentă a afectat deja aproximativ 30 de metri din drumul județean 203K, pe raza satului Bâsca Rozilei, din Nehoiu. Primarul de aici spune că nu a putut face altceva decât să notifice administratorul drumului despre problema creată la Bâsca Rozilei.

”Este în administrarea Consiliului Județean Buzău. Am făcut adresă, este în atenția dumnealor, însă nu mai știu care sunt pașii următori. Este un trafic destul de intens. Dacă, Doamne ferește, drumul acesta va dispărea, rămân izolați aproximativ 4.000 de locuitori. Nu este un pericol real la momentul de față, dar, dacă nu se iau măsuri cât mai repede, va deveni un pericol mare”, declară Ionuț Milea, primarul din Nehoiu.

Consiliul Județean Buzău anunță că așteaptă fonduri de la Guvern pentru intervenția care presupune o consolidare complexă și costisitoare a malului. ”Suntem în procedură de evaluare a obiectivului”, spun reprezentanții Consiliului Județean Buzău.

Sursa: stiridebuzau.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.