Poliţiştii din Buzău au demarat cercetări după ce un craniu ce aparent ar aparţine unui om a fost descoperit într-o zonă împădurită din localitatea Vârteju, comuna Lopătari, anunță Agerpres.

Primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, a afirmat că este posibil să fie vorba despre un bărbat dat dispărut în luna decembrie a anului trecut.

„M-au anunţat câţiva localnici că au găsit ceea ce pare a fi un craniu de om, doar craniul l-au găsit. Ar fi al cetăţeanului care a dispărut acum câteva luni, Ion Bostan. Ştiu că s-a deplasat Poliţia la faţa locului aseară, a fost găsit în proximitatea satului Vârteju, de acolo de unde era. Stătea într-o casă, într-o zonă destul de izolată. Într-o pădure, într-o vale au găsit craniul. Avea soţie, un băiat. Se presupune că el ar fi, urmează cercetări. L-a găsit un cetăţean din Vârteju, în pădure şi aşteptăm concluzii să vedem dacă este vorba despre el sau nu”, a declarat, pentru Agerpres, Claudiu Constantin.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, au fost demarate cercetări în acest caz.

„Au fost găsite oseminte, un craniu şi alte oase de provenienţă umană. Urmează a se efectua necropsia în urma căreia se va stabili legătura cu o persoană. În zona respectivă în care au fost găsite osemintele, la sfârşitul anului trecut a fost dat dispărut un bărbat, însă, deocamdată, nu se poate face legătura cu certitudine, până când nu vor fi încheiate cercetările”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane-Mari Vrapciu.

Un bărbat în vârstă de 74 de ani din comuna Lopătari a fost dat dispărut din 8 decembrie 2022. Potrivit autorităţilor, Ion Bostan fusese văzut ultima dată pe 6 decembrie de către nepotul său. Bărbatul, care locuia singur, nu a mai răspuns la telefon, motiv pentru care ruda sa a apelat la 112 pentru a anunţa dispariţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.