În perioada 29 – 31 octombrie peste 200 de poliţişti, jandarmi şi polițiști locali, precum şi reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii de control, au desfășurat acțiuni în sistem integrat, în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Astfel, au fost efectuate 20 de acțiuni punctuale în medii de interes public, precum restaurante, fast-food-uri, terase, centre comerciale etc., pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul Sars-CoV2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă .

Au fost verificate peste 100 de societăţi comerciale şi legitimate 800 de persoane. În urma controalelor în trafic, poliţiştii rutieri au oprit şi verificat peste 50 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost verificate şi controlate peste 2000 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 96 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 36.000 de lei

Obiectivul acţiunilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în contextul pandemiei vizează protejarea sănătăţii buzoienilor. Poliţiştii se află permanent la datorie şi vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată. Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Buzău.

În cazul unei societăţi comerciale, din municipiul Buzău, poliţiştii au constatat că operatorul economic nu a luat măsura suspendării activităţii societăţii conform preverilor legale instituite de starea de alertă. Administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

În seara zilei de 30 octombrie poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Berca, au constatat că la un imobil din Verneşti, era în desfăşurare un eveniment privat (botez) la care participau aproximativ 30 persoane. Evenimentul privat a fost întrerupt, iar organizatorul evenimentului a fost sancţionat contravenţional conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19, cu amenda de 3000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.