pania, a doua destinație turistică mondială înaintea pandemiei, va lăsa să intre pe teritoriul său, începând din 7 iunie, „toate persoanele vaccinate” oricare ar fi țara lor de origine, a anunțat șeful guvernului Pedro Sanchez, citat de AFP.

Această ridicare a restricțiilor vizează în total 10 țări din afara Uniunii Europene ai căror rezidenți nu aveau dreptul până în prezent să vină în Spania decât pentru călătorii esențiale, precum Australia, Noua Zeelandă, Israel, China și Japonia. Spania, care era a doua destinație turistică în lume după Franța înaintea pandemiei de COVID-19, speră să atragă în 2021 circa 45 milioane de turiști străini, jumătate decât erau înaintea pandemiei. Britanicii reprezentau înaintea pandemiei primul contingent de vizitatori străini, cu 18 milioane de turiști în 2019.

Recent, Spania a încheiat perioada de carantină națională, dând optiunea comunităților să își pună restricțiile în funcție de localități. Intrările rezidenților din țările Uniunii Europene nu au fost niciodată limitate, dar acești vizitatori trebuie să prezinte un test PCR negativ. Este de asteptat ca in perioada urmatoare, preturile biletelor de avion low-cost sa cunoasca cresteri de pana la 1000% pentru destinatiile din Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.