Numărul bolnavilor de COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din judeţul Buzău a scăzut simţitor comparativ cu săptămâna trecută, însă autorităţile atrag atenţia că tot mai mulţi pacienţi care s-au negativat ajung în spitale cu afecţiuni grave, transmite News.ro. „Este un val acum de afecţiuni cerebrale, accidente vasculare, hemoragii, afecţiuni cardiace şi urologice în special post-COVID în urma tratamentului cu anticoagulant”, afirmă prefectul de Buzău, Daniel Ţiclea.

Prefectul a mai spus că este nevoie ca secţiile spitalelor din judeţ comasate pentru a face faţă valului mare de bolnavi COVID-19 să revină cât mai repede la capacitatea iniţială pentru a putea face faţă unui nou val de bolnavi, post-COVID.

„Numărul bolnavilor COVID internaţi în spitale a scăzut aproape la jumătate faţă de săptămâna trecută. Dacă în urmă cu o săptămână aveam undeva la 500 de bolnavi COVID internaţi, acum sunt undeva la 250-270. Ceea ce trebuie să facem acum este să reechilibrăm spitalele, să repunem secţiile pe amplasamentul lor pentru că au fost secţii comasate pentru a face loc bolnavilor de COVID. Este un val acum de afecţiuni cerebrale, accidente vasculare, hemoragii, afecţiuni cardiace şi urologice în special post-COVID în urma tratamentului cu anticoagulant şi asta am înţeles că ar fi explicaţia de ce apar aceste afecţiuni”, a declarat prefectul judeţului Buzău pentru News.ro.

În ceea ce priveşte locurile de Terapie intensivă, în judeţul Buzău nu există locuri libere pe aceste secţii şi, potrivit prefectului Daniel Ţiclea, situaţia nici nu se va schimba cel puţin 2-3 săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.