Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a omis mallurile din hotărârea adoptată joi care impune în mai multe activități obligativitatea prezentării certificatului verde care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, deși în urmă cu aproape două luni în coaliția de guvernare s-a discutat despre limitarea accesului în toate spațiile publice neesențiale, cel puțin în weekend.

Potrivit propunerii CNSU, certificatul verde ar urma să devină obligatoriu în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori, pentru restaurant, cinema, piscine, locuri de joacă închise, spectacole, concerte, nunți, botezuri, săli de fitness, mitinguri. În baruri, discoteci și săli de jocuri de noroc vor avea acces doar persoanele vaccinate. O decizie finală va fi adoptată printr-o hotărâre de guvern.

Hotărârea CNSU nu cuprinde astfel de prevederi și pentru centrele comerciale, unde, prin urmare, vor putea să meargă în continuare persoanele nevaccinate și netestate.

Mallurile se supun reducerilor de program prevăzute în hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă, în funcție de rata de incidență, care se aplică însă tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, adică și celor pentru care este necesar certificatul verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.