Podul de la Vadu Pașii, peste râul Buzău, a fost inaugurat sâmbătă cu două ceremonii separate, în ambele capete: într-o parte Consiliul Județean, condus de PSD, iar în cealaltă de primarul liberal al localității, relatează publicația Șansa News din județul Buzău.

S-au tăiat două panglici, lângă fiecare poziționându-se câte o tabără politică. Astfel, primii trei oameni din PSD Buzău s-au aliniat la capătul podului dinspre municipiu, în timp ce la capătul opus s-a aflat primarul PNL de Vadu Pașii, Gheorghe Firon, înconjurat de susținători politici și de localnici.

Directorul societății care a realizat lucrările a explicat de ce a existat două ceremonii.

”Pentru că așa am gândit eu, deci nu a știut nimeni, până când a sosit domnul Neagu. Eu i-am dat să taie, dumnealui nu a dorit. Dincolo este Vadu Pașii, primarul este de la PNL și aici este PSD. Și este bine să-i împac. Eu nu am treabă nici cu unul, nici cu altul. Și i-am adus la mijlocul podului, am adus și preotul, tot inițiativa mea. Așa am vrut și așa s-a realizat”, a spus Victor Vasilescu, directorul general al SC Integral SA Buzău.

În plus, lucrările nu au fost încă achitate.

„Costurile au fost de 26 de milioane de lei. Nu a fost plătită manopera de constructor. Suntem în litigiu acum, pe problema aceasta, cu Consiliul Județean. Eu am plătit 17 lei pe oră la muncitorii necalificați, iar în deviz am doar 5 lei. Cam vreo 4 milioane de lei ar trebui să mai primesc. E mult!”, a mai precizat Victor Vasilescu.

Legătura rutieră între Buzău şi Vadu Paşii este întreruptă de peste 16 ani, după ce podul vechi, realizat după planurile lui Anghel Saligny, a fost puternic avariat de viituri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.