Spitalul Orăşenesc Nehoiu a fost eliberat de pacienţi în aşteptarea ordinului de la Ministerul Sănătăţii prin care unitatea din zona de munte a judeţului Buzău va prelua pacienţi COVID, cu forme uşoare şi medii de boală.

Potrivit directorului Spitalului Orăşenesc Nehoiu, Sergiu Remişovschi, este o chestiune de ore până când Ministerul Sănătăţii va emite ordinul prin care unitatea medical ar urma să se ocupe doar de bolnavi Covid. În aceste condiţii, s-a dispus eliberarea paturilor prin externarea tuturor bolnavilor care erau aici pentru alte afecţiuni.

Între timp, conducerea spitalului a făcut achiziţiile necesare şi a discutat cu reprezentanţii firmei care aduceau oxigen aici până acum, astfel încât acesta să fie adus la 2 zile, nu la o săptămână ca înainte de momentul la care spitalul va prelua bolnavii Covid.

Conform lui Remişovschi, în spitalul de la Nehoiu ar urma să ajungă pacienţii cu forme uşoare şi medii, după ce au trecut de o săptămână de tratament cu antivirale şi toate cele necesare în lupta cu coronavirusul.

În situaţia în care pacienţii se vor agrava în spitalul de la Nehoiu, aceştia vor fi transferaţi din nou la Spitalul Judeţean Buzău.

Spitalul de la Nehoiu ar urma să aibă 45 de paturi pentru bolnavii Covid şi nu va mai trata şi bolnavi cu alte afecţiuni, pacienţilor rămânându-le doar ambulatoriul spitalului.

La Buzău, de o săptămână se înregistrează zilnic peste 100 de cazuri noi de Covid, fiind zile şi cu 150-160 de confirmări.

Duminică, DSP a raportat, la Buzău, 117 noi infectări şi o reinfectare, precum şi 2 decese în rândul bolnavilor cu Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.