Digi Communications (simbol bursier DIGI), operator de telecomunicaţii controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, a încheiat primul trimestru al anului 2021 cu un profit net de 14,1 mil.  euro, comparativ cu pierderea netă de 56 mil.  euro raportată în perioada similară a anului trecut, în contextul unor venituri totale de 340,2 mil.  euro, plus 8,6%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul trimestrial publicat vineri la BVB.

Cea mai mare parte a veniturilor a fost înregistrată în România, respectiv 209,6 mil.  euro, faţă de 193,2 mil.  euro în T1/2021, fiind urmate de veniturile din Ungaria (48,1 mil.  euro), Spania (77,9 mil.  euro) şi altele (5,6 mil.  euro).

“Creşterea veniturilor din România a fost determinată de cresterea numărului de RGU pentru servicii de televiziune prin cablu şi internet şi date fixe in principal prin crestere organica, cat si ca urmare a intrarii in vigoare a Contractele de transmitere catre RCS & RDS a dreptului de a opera retelele de comunicatii electronice apartinand companiilor din Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A. si ATTP Telecommunications S.R.L („Cedentii”) in 2020”, transmite compania în raport.

“Creşterea a fost atat organica, datorata in principal investitiilor în extinderea reţelelei noastre fixe de fibră optică şi pachetelor de internet şi date fixe tot mai atractive, cat si prin achizitii. Numărul de RGU din serviciile de telecomunicaţii mobile a crescut de la aproximativ 3.476 mii, la data de 31 martie 2020, la aproximativ 3.796 mii RGU la data de 31 martie 2021, o creştere de aproximativ 9,2%”, se mai arată în raport.

Digi are 3,7 mld. lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile DIGI înregistrează un avans de 5,8%, pe fondul unor tranzacţii de 48,6 mil. lei, arată datele BVB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.